РФ “поклала” на Донбасі свою регулярну армію – Зеленський

Ситуація на фронті складна.

Попри надзвичайно великі російські втрати окупанти все ще намагаються наступати на Донеччині, закріпитися на Луганщині, рухатися на Харківщині, щось там вони планують на півдні. Про це у зверненні 29 листопада розповів президент Володимир Зеленський, передає Gazeta.ua.

“Але тримаємо оборону. І, головне, не даємо ворогу здійснити їхні наміри. Вони говорили, що захоплять Донеччину навесні, влітку, восени. Цього тижня починається вже зима. Вони поклали там свою регулярну армію, вони втрачають там щодня сотні мобілізованих і найманців, вони використовують там заградзагони”, – сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Притягнути Росію до відповідальності” перша леді України виступила у парламенті великої Британії

Іще цьогоріч Росія втратить убитими сто тисяч своїх солдатів.

“Лише Богу відомо скільки найманців. А Україна стоятиме. А світ буде робити все, щоб кожен, хто винен у цій злочинній війні, опинився на лаві підсудних”, – додав президент.

Президент Володимир Зеленський назвав найактуальнішою проблемою сьогодні російські удари по об’єктах енергетичної інфраструктури і загрозу блекауту. Весь світ має знати про цю проблему, сказав.

Із цим же викликом пов’язане питання захисту українського неба від ракет і дронів. Для цього потрібно посилювати протиповітряну оборону України.

Нам важливо пройти цю зиму. Ми спроможні перемогти й перемагаємо, запевнив Зеленський.