Твіти посольства РФ у Канаді спричини скандал. Посла викликали “на килим”

Міністр закордонних справ Канади Мелані Жолі викликає посла Росії Олега Степанова для засудження поширення мови ненависті.

Виклик пов’язаний із публікацією російським посольством в Оттаві низки дописів, спрямованих проти ЛГБТ-спільноти, пише CBC News.

“Не дивно, що росіяни знову обрали пропаганду ненависті. Ми абсолютно не можемо миритися з цією риторикою… Це атака на канадські цінності ухвалення та терпимості”, заявила Жолі.

Зазначається, що голова МЗС Канади вже втретє цього року викликає Степанова.

Минулого тижня у Росії ухвалили закон, який розширює заборону “пропаганди ЛГБТ”. Міністр спорту Канади Паскаль Сент-Онж, яка сама є представницею ЛГБТ-спільноти, розкритикувала російське законодавство у Twitter. Назвала його “гомофобною пропагандою” та “посяганням на права людини”.

Російське посольство відреагувало різкою критикою, виклавши серію твітів, які звинувачують уряд Канади у втручанні у справи РФ. Один з них був адресований особисто Сент-Онж.

Посольство опублікувало фотографію покійної російської імператорської родини Романових з повідомленням: “Мадам, при всій повазі до вашої думки, не могли б ви дослідити і пояснити, як ви опинилися в цьому світі?”.

У інших твітах російського посольства була фотографія перекресленого прапора ЛГБТ та підписом: “Уся справа в сім’ї. Сім’я це чоловік, жінка та діти”.

На ще одному опубліковано зображення Адама та Єви з підписом: “І так, є лише дві статі/гендери чоловік та жінка”.

Доповнюється…