Під час окупації Харківщини росіяни вбили дитячого письменника

Українського дитячого письменника, поета та лауреата низки літературних премій Володимира Вакуленка було вбито під час окупації Харківщини росіянами.

Вакуленка поховано в Ізюмі. Це підтвердила ДНК-експертиза, повідомила його колишня дружина Ірина Новіцька в Facebook.

“Сьогодні надвечір батькам Володимира Вакуленка повідомили, що ДНК-експертиза підтвердила: у похованні №319 було тіло їхнього сина”, написала Новіцька.

Цю саму інформацію підтвердило видання “Суспільне” з посиланням на результати розслідування та ДНК-експертизу.

“Після того як українські війська звільнили окупований Ізюм, в місті виявили місце масового поховання. Станом на початок вересня там знайшли понад чотири сотні тіл. Поховання проводила місцева ритуальна служба, вона ж вела журнал із даними про небіжчиків. Як з’ясували журналісти “Суспільного”, у цьому журналі під номером 319 були вказані дані письменника”, пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Допомагали росіянам катувати українських патріотів: у Херсоні зловили колаборантів

Спочатку правоохоронці заперечували інформацію про те, що у цій могилі було поховано Вакуленка, і заявляли, що у похованні №319 виявили тіло невідомої жінки.

“Однак розслідувачі “Суспільного” знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому прострелені документи Володимира Вакуленка. Також – татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник. Нині ж дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза”, повідомляється у статті.

10 квітня слідчі Ізюмського райуправління поліції Головного управління Національної поліції у Харківській області розпочали досудове розслідування за фактом викрадення Вакуленка. За даними слідства, наприкінці березня 2022 року російські окупанти, які захопили селища Капитолівка Ізюмського району, незаконно позбавили волі, викрали відомого українського письменника, який тривалий час займався волонтерською діяльністю.