“Європейська солідарність” закликає Конституційний суд ухвалити рішення щодо московської церкви – заява

“Європейська Солідарність” вимагає термінового розгляду Конституційним судом рішення щодо реалізації Закону України, за яким московська церква має розкрити свою правдиву назву.

Уже понад три з половиною роки Конституційний суд України розглядає подання народних депутатів від уламків колишньої “Партії регіонів” щодо конституційності закону, який зобов’язує московську церкву в Україні зазначити у своїй назві правдиву приналежність до Москви.

Актуальність цього закону і неухильного його виконання доведена життям. Повномасштабна російська агресія викрила численні випадки співпраці з ворогом, зрадництва, поширення російської пропаганди з боку священників і ієрархів московської церкви.

Неможливо приховати факти здачі цілих єпархій рпц, агітації за русскій мір і русскоє оружиє, втечі ієрархів-колаборантів до росії, співучасті у викраденні людей, доносів на українських патріотів і ветеранів, священників Православної церкви України та інших злочинів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Петиція про позбавлення нардепів від ОПЗЖ мандатів набрала майже 28 тисяч голосів

Обшуки, проведені у віддалених від фронту монастирях і єпархіях, і зокрема у Києво-Печерській Лаврі, підтвердили наявність там російських агітаційних матеріалів, спрямованих на розкол українського суспільства, перебування підозрілих осіб.

Ці факти підтверджують: колаборація з окупантом це не поодинокі випадки, а системне явище. І це явище не знаходить оцінки у керівництва московської церкви в Україні. Навпаки, бачимо спроби виправдати подібну діяльність, щонайбільш замовчати її.

Спроби замаскувати приналежність до москви не мають успіху за церкву говорять справи.

Тому виконання Закону щодо правдивого найменування московської церкви стало би суттєвим кроком до позбавлення її впливу на українців.

Просимо Конституційний суд України терміново розглянути відповідне подання і ухвалити будь-яке рішення, яке бачитимуть належним судді. Ухвалення рішення розблокувало б виконання Закону і відібрало у нерадивих чиновників відмовки для саботування його виконання.

Виконання цього Закону сприятиме очищенню України від щупалець “русского мира”. Російська церква має бути заборонена в Україні разом з її підрозділами і підпорядкованими організаціями.

Затягування з реалізацією цього Закону це виконання сценарію Росії і її 5-ї колони в особі забороненої ОПЗЖ.

Ці уламки “Партії регіонів”, які блокують усі патріотичні ініціативи і ще донедавна відкрито вели російську пропаганду повинні назавжди залишитись у минулому. Мають бути позбавлені участі в парламенті і місцевих радах, і вже ніколи не мати посад в Україні.

21-22 листопада відбувся візит лідера партії “Європейська солідарність”, пʼятого президента України Петра Порошенка до Вашингтона.

Програмою візиту передбачені зустрічі Петра Порошенка у Державному департаменті та Міністерстві оборони США у рамках консолідованих зусиль України щодо зміцнення стратегічного партнерства із Сполученими Штатами, а також політичної, економічної, безпекової та енергетичної допомоги нашій державі з боку союзників.

Серед іншого, заплановані також зустріч пʼятого Президента України з активом Атлантичної Ради та участь у публічному заході Ради у міжнародних справах США щодо підтримки України у триваючій війні Росії проти нашої держави.