Як будуть працювати лікарні в умовах відключень електрики

Лікарні під час вимкнень електрики не закриватимуть.

Але медустановам прийдеться скоротити кількість приміщень, які використовують. Про це сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко в ефірі національного телемарафону.

“Лікарні не закриватимуть, але у певних лікарнях буде переглянуто підхід та оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах”, пояснив він.

Оптимізація приміщень дозволить легше пройти холодний період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через відключення світла школи у Києві змінюють режим роботи

“Коли менша площа, її простіше опалювати, використовуючи джерела живлення, якщо буде відключення від централізованого теплопостачання”, зазначив міністр.

МОЗ визначило два рівні лікарень. Це клініки, які можуть працювати без централізованого енергопостачання, та ті, які можуть працювати без централізованого тепла та централізованого водопостачання.

“Саме на цих лікарнях і сформується основна мережа медустанов, які у цей складний осінньо-зимовий період мають забезпечити медичну допомогу. Ми розуміємо, що у цих лікарнях на 100 відсотків працюватиме все обладнання, яке підключатиметься до енергопостачання”, підсумував Ляшко.

У Києві 25 листопада станом на 8:30 половина житлового фонду перебувала в режимі аварійного відключення електроенергії. У місті на цей час повністю відновлене водопостачання, повідомляє Київська міська державна адміністрація. Однак, у деяких споживачів все ще може бути знижений тиск води. Особливо це стосується верхніх поверхів знеструмлених багатоповерхівок.