Через відключення світла школи у Києві змінюють режим роботи

Із 28 листопада у Києві навчання в школах в офлайн та в онлайн режимах буде починатись та закінчуватись у світловий проміжок дня. Тобто з 09:00 до 16:00 години.

Таке рішення прийнято, щоб максимально зменшити залежність шкіл від відключень електроенергії, повідомляють у Київській міській державній адміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зі світлом в Києві сьогодні Кличко розповів

Такий режим роботи шкіл триватиме щонайменше до початку зимових канікул.

“Який графік навчання буде в наступному році, вирішуватимуть вже в січні. Ті учні, які навчаються онлайн, підключаються до уроків за можливості. Тому опрацювання тем і завдання дублюються через месенджери та електронною поштою. Повторення пройденого на наступному уроці обов’язкове”, − йдеться у повідомленні.

А для учнів початкових класів до уроків та після них працюватимуть групи подовженого дня.

У Києві 25 листопада станом на 8:30 половина житлового фонду перебувала в режимі аварійного відключення електроенергії. У місті на цей час повністю відновлене водопостачання, повідомляє Київська міська державна адміністрація. Однак, у деяких споживачів все ще може бути знижений тиск води. Особливо це стосується верхніх поверхів знеструмлених багатоповерхівок.

Проведення незалежного тестування для вступної компанії 2023 року вже планують у Міністерстві освіти й науки. Альтернативою ЗНО бачать вдосконалення національного мультипредметного тесту. Про це повідомив міністр Сергій Шкарлет.