Небензя зробив цинічну заяву про ракетні удари по Україні

В Росії виправдали новий масований обстріл України, назвавши його відповіддю на “накачування західною зброєю”.

Безглуздою заявою відзначився постпред РФ при ООН Василь Небензя. Він також звинуватив країни НАТО в тому, що “вони ведуть з Росією проксі-війну”.

Небензя запевнив, що цілями російських ударів нібито були “об’єкти енергетичної та іншої інфраструктури”, які використовуються для “воєнного постачання українських частин зброєю. Насамперед західною, забезпечення логістики та зв’язку українських збройних формувань”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європарламент визнав Росію державою-спонсором тероризму

Додав, що однією з цілей війни РФ проти України є “підрив боєздатності української армії, яка загрожує безпеці та територіальної цілісності Росії”.

Також Небензя поклав відповідальність за загибель мирних жителів на роботу системи протиповітряної оборони.

За минулу добу противник завдав 78 ракетних і 23 авіаційні удари. Здійснив понад 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах, повідомив Генштаб ЗСУ. Під масовану ракетну атаку ворога потрапили Київ і сім областей.

Під час масованого удару по житлових будівлях та енергетичній інфраструктурі в Києві, Київській, Вінницькій, Львівській, Кіровоградській, Запорізькій, Харківській і Донецькій областях російські окупаційні війська випустили 67 крилатих ракет і до 10 ударних БпЛА “Ланцет”. У результаті ворожої атаки є загиблі та поранені.