В Україну суне циклон: де завтра чекати негоди

Завтра опади періодично випадатимуть повсюди в Україні.

Лише східні області 24 листопада утримаються від надмірної вологи, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook. Там істотних опадів не передбачається.

“У четвер погода якось особливо не зміниться, хіба що побільшає опадів проти сьогодні. А сьогодні з другої половини дня та надвечір накриє мокрим снігом та дощем західні області, зачепить Вінниччину та Одещину. Циклон. На дорогах, так підозрюю, що вже до березня будуть різнокаліберні каші із ожеледиці, калюж, грудок льоду, снігу та подекуди чистого асфальту. Дуже обережно ходіть, повільніше, із ліхтариком чи ввімкненим телефоном у темряві”, ідеться в повідомленні.

Температура повітря найвищою очікується у південній частині країни, +9…14°С, в Криму до +17°С. У центрі та на сході буде +2…9°С. На півночі та заході у межах від -3°С до +3°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців засмутили прогнозом погоди на середу

У Києві завтра йтимуть дощ та мокрий сніг. Вдень очікується близько нуля. На дорогах ожеледиця. Надалі в Україні переважатиме волога, з періодичними опадами, погода. Проте сильного холоду не видно.

“Оточуйте себе у хмарний час року світлодіодними лампами, новими способами додаткового світла, вичитаного в домових чатах від сусідів, пухнастими котами та світлими людьми темрява та хмарність тимчасові”, додала Діденко.

Завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух прогнозує теплу зиму. У грудні середня за місяць температура може коливатися від -1…2°С до +3°С. Очікується, що зима в Україні буде теплою, адже останні роки ми не бачимо суворих зим.