“Манчестер Юнайтед” розірвав контракт із Роналду за взаємною згодою сторін. Перед цим португалець розкритикував клуб у скандальному інтерв’ю

Повідомляють, що сторони розірвали угоду за взаємною згодою.

“Клуб дякує Роналду за його величезний внесок і бажає йому та його сім’ї всього найкращого в майбутньому. Усі в “Манчестер Юнайтед” зосереджені на продовженні прогресу команди під керівництвом [головного тренера] Еріка тен Хага та спільній роботі для досягнення успіху на полі”, – ідеться в заяві “Манчестер Юнайтед”.

Журналіст Метт Лоу у Twitter цитує коментар Роналду щодо припинення співпраці з манкуніанцями.

“Після спілкування з “Манчестер Юнайтед” ми домовилися достроково розірвати наш контракт. Я люблю “Юнайтед” і люблю своїх уболівальників, це ніколи не зміниться. Однак мені здається, що настав правильний час шукати новий виклик. Я бажаю команді всіляких успіхів у решті сезону й у майбутньому”, – заявив португалець.

Незадовго до початку чемпіонату світу з футболу в Катарі Роналду дав інтерв’ю журналісту Пірсу Моргану в межах його токшоу Uncensored, у якому розкритикував як методи управління, заведені у клубі з Манчестера (на думку зірки, клубна структура управління “МЮ” набагато слабкіша, ніж у “Реалі” та “Ювентусі”, за які португалець виступав раніше), так і тен Хага, заявивши, що тренер ставиться до нього без належної поваги.

37-річний португалець протягом двох сезонів в англійському клубі забив 145 голів у 346 матчах.

Контекст:

Роналду є п’ятиразовим володарем “Золотого м’яча”. 17 січня здобув спеціальну нагороду ФІФА за рекорд за кількістю голів за національні збірні – за команду Португалії він забив 115 м’ячів (зараз у нього 117 голів у 191 матчі за збірну). На рахунку португальця безліч інших статистичних досягнень та рекордів.

У червні 2020 року Forbes повідомив, що Роналду став першим футболістом-мільярдером – 2019 року він заробив $105 млн і подолав бар’єр $1 млрд.

27 серпня 2021 року він перейшов у “Манчестер Юнайтед”, до цього із 2018 року португалець виступав за італійський клуб “Ювентус”.