СБУ наскочила з обшуками до енергокомпанії, якою володіють олігархи РФ – ЗМІ

У вівторок, 22 листопада, Служба безпеки України прийшла з обшуками до енергетичної компанії VS Energy, яка володіє низкою обленерго.

Ідеться про Херсонобленерго, Кіровоградобленерго, Житомиробленерго, Рівнеобленерго, Чернівціобленерго, пише LIGA.net з посиланням на джерело в СБУ.

На думку слідства, VS Energy пов’язана з російською злочинною організацією “Лужники” на чолі з колишнім президентом ФК “ЦСКА” Євгенієм Гінером, заступником голови Держдуми РФ Олександром Бабаковим та Михайлом Воєводіним. Останній, згідно з інформацією Інтерполу, має статус “злодія в законі” та відомий під прізвиськом “Міша Лужнецький”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Голові УАФ Павелку офіційно вручили повістку до Генпрокуратури джерело

Рішенням Ради національної безпеки й оборони Бабаков, Гінер та Воєводін включені до списку осіб, до яких застосовано санкції.

VS Energy наполягає, що її власники громадяни Євросоюзу Віліс Дамбінс, Валтс Вігантс, Артурс Альбергс. Усі Латвія, а також Олег Сізерман та Марина Ярославська, обоє Німеччина.

Гінер нібито перестав бути акціонером групи 2014 року, а Бабаков та Воєводін ніколи не володіли акціями групи VS Energy.

Уранці 22 листопада Служба безпеки України прийшла з обшуками до Києво-Печерської лаври. Працівники спецслужб оточили будівлю храму і проводять контррозвідувальні заходи.

До заходів за безпосередньої участі представників церкви долучили також Нацполіцію та Нацгвардію