Спіймали зрадника, який розпустив в’язнів із СІЗО Херсона

У Херсоні затримали колишнього начальника одного з відділів Північної виправної колонії №90.

Він випустив ув’язнених під час окупації міста, повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

Затриманому повідомили про підозру у державній зраді.

“За даними слідства, під час окупації міста підозрюваний пішов на співпрацю з представниками країни-агресора та добровільно обійняв посаду так званого “начальника відділу охорони Херсонського слідчого ізолятора” у псевдоправоохоронному органі створеному окупаційною владою “Управлінні служби виконання покарань по Херсонській області”, йдеться у повідомленні.

Підозрюваний наказав працівникам слідчого ізолятора залишити місце служби. Ключі від камер та службових приміщень після цього отримали ув’язнені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура показала російські катівні у Херсоні

Чоловіка затримали у деокупованому Херсоні та повідомили про підозру.

Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

11 листопада українські військові зайшли до Херсона, який понад вісім місяців перебував в російській окупації від 2 березня. Кадри зустрічі воїнів жителями міста розчулили весь світ.

14 листопада президент Володимир Зеленський вперше відвідав Херсон після деокупації міста та вручив нагороди українським захисникам. Над обласним центром офіційно замайорів прапор України.

Херсон мав символічне значення для президента Росії Володимира Путіна, оскільки став єдиним обласним центром, який вдалося тимчасово окупувати після 24 лютого.

На оборону Херсона Москва спрямувала значні сили, зокрема й елітні частини повітрянодесантних військ, а також підкріплення з мобілізованих росіян.