Системи NASAMS збивають 100% крилатих ракет – Ігнат

Системи ППО NASAMS збивають 100% крилатих ракет.

Але таких комплексів у нас мало. Про це повідомив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час брифінгу 21 листопада, передає Gazeta.ua.

“Системи, які вже надали партнери Україні, ефективно працюють в протиповітряній обороні. Німецька промисловість обіцяє надати ще кілька установок IRIS-T з ними працюватиме один підрозділ, який зможе прикрити близько 100 кілометрів ділянки фронту”, сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові просять заздалегідь не повідомляти про вибухи та роботу ППО

Додав, що Україна має дві системи NASAMS, які, як і IRIS-T, вже проявили себе у протиповітряному бою. Це сучасні комплекси і гарною системою виявлення цілей. А також ракетами, які фактично на 100% знищують крилаті ракети ворога.

“Проблема в тому, що маємо мало цих систем”, наголосив речник ПСУ.

Сьогодні протиповітряна оборона України це не лише зенітно-ракетні комплекси повітряних сил і винищувачі. А ще й ППО сухопутних військ, військово-морських сил та інших Сил оборони.

У неділю, 20 листопада, вся територія України, крім Криму, “почервоніла” від повітряної тривоги. Спостерігалася активність ворожої авіації з боку Білорусі.

17 листопада Росія масовано атакувала Україну. Вибухи пролунали в Харкові, Одесі та Дніпрі. Є значні руйнування і поранені. В інших областях спрацювали сили ППО, зокрема в Києві.