У Росії вже розбирають літаки на запчастини

У Росії найбільша авіакомпанія Аерофлот почала розбирати літаки на запчастини.

Причина ‒ запроваджені західними країнами санкції через війну РФ проти України. Про це повідомляє Telegramканал Baza.

Справні запчастини знімають з одних літаків й переставляють на інші. Нині, за даними пабліка, близько 50 літаків “Аерофлоту” простоюють. Це ‒ понад чверть авіапарку компанії.

Із них 25 літаків вже почали розбирати. Ще 18 перебувають на техобслуговуванні та чекають на ремонт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Кому слід йти у відставку?” ‒ в МЗС України різко відповіли угорському міністру

“Щоправда, чекати вони можуть довго ‒ “Аерофлоту” не вистачає передкрилок, фар, допоміжних силових установок, повітрозабірників, кисневих генераторів і двигунів. Є проблема і з гальмівними пристроями: на складі авіакомпанії всього кілька подібних деталей для різних типів літаків”, ‒ йдеться у повідомленні.

Як відомо, після російського повномасштабного вторгнення до України Євросоюз запровадив низку санкції проти авіакомпаній РФ. Зокрема, лізингодавці вимагають повернути усі літаки власникам. Ці борти позбавили сертифікатів льотної безпеки. Росія відмовляється виконувати ці вимоги й фактично краде літаки. Але курсувати вони можуть хіба що на внутрішніх рейсах та у кілька “дружніх” до РФ країн.

Водночас іноземні компанії не постачають Росії авіазапчастин.

Європейський Союз презентує новий пакет санкцій проти Російської Федерації та Білорусі уже наприкінці листопада. Його можуть схвалити на початку грудня, повідомив 16 листопада кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк у Twitter.

Сполучені Штати Америки запровадили санкції проти глобальної мережі військових закупівель Російської Федерації. Санкції застосували проти проти міжнародних посередників і постачальників, зокрема мережі закупівель у Європі та Азії. Про це сказано у заяві Державного департаменту США, оприлюдненому посольством США в Україні.