Як військові дізнаються про підготовку Росією ракетного удару – пояснення ЗСУ

Українські військові навчилися визначати для себе, коли країна-агресорка Російська Федерація готує масовану ракетну атаку по Україні.

Зокрема, стає зрозуміло, якщо російські сили виводять до акваторії Чорного моря носії “Калібрів”, які мають багато ракет. Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: карта бойових дій від британської розвідки

Гуменюк описала тактику російських окупантів. Ворог, зокрема, використовує різну практику і час від часу нарощує так звані “зусилля і зосередженість” під виглядом психологічного впливу.

“Тобто вони (окупанти. Gazeta.ua) усвідомлюють і відстежують наші попередження про те, що ми бачимо ці нарощування (“Калібрів”. Gazeta.ua), чи навпаки зменшення цього рівня. Все це вони відстежують, але як правило, якщо на обліку найбільша кількість “Калібрів”, то це означає, що за добу буде масований обстріл, і ми це вже визначили для себе”, розповіла вона.

17 листопада на бойовому чергуванні в Чорному, Азовському, Каспійському й Середземному морях перебували 20 ворожих кораблів Російської Федерації.

У Чорному морі на бойовому чергуванні є шість ворожих кораблів, серед яких три носії крилатих ракет “Калібр”, повідомили у четвер Військово-морські сили України.