У ЗСУ повідомили, чим загрожує перекидання військ РФ на лівий берег Дніпра

Перекидання сил РФ на схід загрожує динаміці боїв на цьому напрямку, але ЗСУ роблять все, щоб зменшити потенціал ворога ще на півдні.

Генштаб думає про те, щоб завдати ударів ворогу, щоб у нього такої можливості не було. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ Сергій Череватий.

На питання журналіста, чи може бути збільшення ворожого континенту на сході після втечі з правобережжя Херсонщини, він висловив сподівання, що “колеги на півдні не дадуть окупантам такої можливості”.

“Я впевнений, що наш Генштаб думає про те, щоб завдати ударів ворогу, щоб у нього такої можливості не було. Наскільки я бачу, росіяни самі бояться, що ми зможемо взяти резерви на півдні”, сказав Череватий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони показало командувачів, які звільняють південь України: фото

При цьому він не виключає загрозу зміни динаміки бойових дій на сході, якщо росіянам все ж вдасться перекинути частину сил з Херсонської області на східний напрямок.

“Звичайно це може статися, якщо ми не будемо нічого робити. Історія цього повномасштабного вторгнення показала, що ми якраз, як правило, були на крок попереду ворога і саме наші штаби були більш розумнішими, дотепнішими та адекватнішими до ситуації”, зазначив Череватий.

Він навів приклади Київської, Харківської та Лиманської операцій.

“Навіть маючи в більшості випадків менше особового складу і техніки ми вміли перемогти на полі бою. Київська, Харківська і Лиманська операції це чітко продемонстрували”, пояснив Череватий.

11 листопада міністерство оборони Росії заявило, що всіх своїх військових, які перебували на правому березі Дніпра в Херсонській області, вивели на лівий берег. Окупанти називають це “маневром”.

Того ж дня українські військові зайшли до Херсона. В обласному центрі та інших звільнених населених пунктах області тривають стабілізаційні заходи.