Євросоюз запровадить нові санкції проти Ірану ‒ Шольц

Наступного тижня Європейський Союз планує посилити санкції проти Ірану за жорстоке придушення протестів у цій країні та зневагу до людського життя.

Самого лише словесного засудження політики іранського керівництва у цьому випадку замало, вважає канцлер Німеччини Олаф Шольц. Про це він сказав у суботньому подкасті Kanzler kompakt.

За його словами, Європа вживає заходів. Євросоюз уже запровадив кілька пакетів санкцій проти Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іран намагається показати поглиблення співпраці з Кремлем аналітики США

“Основна увага зосереджена на відповідальних за це насильство над власним народом. Подальші санкції будуть додані наступного тижня. Ми хочемо продовжувати посилювати тиск на Корпус вартових революції та політичне керівництво”, ‒ заявив Шольц.

Він розповів, що планується скликати спеціальну сесію Комітету ООН з прав людини, де обговорять розслідування злочинів іранського режиму. Шольц вважає, що уряд Ірану несе відповідальність за нинішній спалах насильства.

Торкнувся канцлер і теми постачання Іраном до РФ безпілотників, якими росіяни атакують українські міста і вбивають мирних людей.

“Усе це абсолютно неприйнятно. Ми закликаємо до негайного припинення насильства. Ми закликаємо звільнити політичних в’язнів і журналістів”, ‒ наголосив Шольц.

Влада Ірану заявила про розробляння своєї першої гіперзвукової балістичної ракети. Цим похвалився командувач Повітряно-космічними силами Корпусу вартових ісламської революції Ірану Аміралі Хаджізаде, якого цитує державне іранське агентство IRNA.

Візит секретаря Ради безпеки Росії Миколи Патрушева до Ірану показовий і сигналізує Заходу про оборудки зі зброєю між країнами. Це також сигналізує Заходу про формування альянсу між РФ та Іраном.