Росіяни з новою силою вдарили по Миколаївщині – подробиці від Кіма

Російські загарбники завдали ударів по Миколаївській області.

За минулу добу ворог обстріляв Миколаїв та три громади. Про це проінформував голова обласної військової адміністрації Віталій Кім у ранковому зведенні 11 листопада.

“Сьогодні близько о 03:05 Миколаїв вкотре зазнав ворожого ракетного обстрілу, попередньо із зенітно-реактивної системи С-300. Одна з ракет влучила в п’ятиповерховий житловий будинок, внаслідок чого зруйновано всі п’ять поверхів одного з під’їздів. Зараз відомо про двох загиблих, також двоє людей поранено. Пошуково-рятувальні роботи наразі тривають. Окрім того, пошкоджень зазнали житлові будинки, які розташовані поруч”, зазначив він.

Вчора, 10 листопада, орієнтовно після 16:00 під ворожими обстрілами була Шевченківська громада. Влучання зафіксували по відкритій території. Постраждалих немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо Росія нищить українську енергетику ‒ аналіз британської розвідки

Ввечері, 10 листопада, орієнтовно о 20:00 ворог також завдавав ударів по території Мішково-Погорілівської громади. Влучили по об’єкту промислової інфраструктури. Наслідки уточнюють. Постраждалих немає.

“Тривають обстріли населених пунктів Березнегуватської громади, що знаходяться на лінії розмежування. Так, вночі, 11 листопада, орієнтовно о 00:30 були обстріли території прилеглої до одного з населених пунктів громади. Постраждалих немає. У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно”, повідомив Кім.

Миколаївську область повністю звільнили від російських окупантів. Про це у четвер, 10 листопада, заявив народний депутат, секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко. Він перебував у місті Снігурівка. Це останнє місто, яке утримував ворог на Миколаївщині, зазначив.

У ніч на п’ятницю, 11 листопада, в Миколаєві пролунали вибухи. Гучні звуки місцеві жителі почули майже одночасно з сиренами, які спрацювали о 3:08. Мешканців просили залишатися в укриттях до скасування сигналу повітряної тривоги. За попередньою інформацією, росіяни запустили ракети по обласному центру із тимчасово захопленої Херсонщини.