Навіщо Росія нищить українську енергетику ‒ аналіз британської розвідки

Росія із 10 жовтня почала атакувати енергетичну інфраструктуру України. Нині загарбники продовжують це робити хвилями.

Удари призвели до значних пошкоджень електростанцій та мереж передачі електроенергії, констатують у міноборони Великої Британії.

Планові та аварійні відключення електроенергії стали звичним явищем у різних частинах України, особливо потерпає Київ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе Росія й надалі масовано бити по українській інфраструктурі ‒ прогноз аналітиків ISW

“Відновлюваність різна, і наслідки ударів навряд чи будуть відчуватися однаково. Руйнування мереж через російські удари майже напевно матиме наслідки для взаємопов’язаних систем водопостачання та опалення, що найбільше відчує цивільне населення взимку”, ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці вважають, що постійне надання пріоритету критичній національній інфраструктурі над військовими цілями “рішуче свідчить про намір Росії вдарити по моральному духу цивільного населення”.

Російські окупанти у ніч на 11 листопада обстріляли Вінницьку область. Потрапили в об’єкт критичної інфраструктури, повідомив голова Вінницької військової адміністрації Сергій Борзов.

Україна розуміє, що Росія хоче перетворити зиму на зброю. Тому Україна працює над тим, щоб зірвати ці плани країни-терориста. Так, зараз активно ведуться ремонтні роботи на об’єктах енергетики, які постраждали від терористичних атак РФ, розповів президент Володимир Зеленський.