Запроваджуються перевірки для переселенців в Україні: можлива відміна виплат

В Україні будуть перевіряти місця проживання ВПО (внутрішньо переміщених осіб).

У разі недотримання правил переселенця можуть позбавити виплат від держави, заявив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі телемарафону, інформує Gazeta.ua.

Місце перебування громадян будуть вибірково перевіряти посадові особи територіального органу Національної соціальної сервісної служби України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потерпілим від війни дадуть по шість тисяч гривень

Представники перевіркової групи залишатимуть повідомлення про необхідність ідентифікації протягом 10 днів. Тому в цей період людина має прибути до органу соціального захисту населення за місцем перебування на обліку та пройти ідентифікацію. Із собою треба обов’язково мати документ, що посвідчує особу (наприклад, паспорт).

“Якщо людина проходить ідентифікацію, питань немає, вона продовжує отримувати свої виплати”, пояснив заступник міністра.

Перевірки проводяться через велику кількість повідомлень про те, що частини ВПО немає за місцем фактичного перебування, повідомив Музиченко.

Усі внутрішні переселенці, які намагалися оформити державну допомогу до 30 квітня через застосунок “Дія”, але не отримали її, зможуть повторно подати заявку до 1 грудня.

У Міністерстві соціальної політики України пояснили, що потрібно робити внутрішнім переселенцям при зміні місця перебування, щоб не втратити щомісячну державну допомогу.