Коли сучасні системи ППО стануть на захист від атак Росії – відповідь ЗСУ

Іспанія та Сполучені Штати передали Україні сучасні системи протиповітряної оборони NASAMS і Aspide для захисту від російських ракетних ударів.

Уже найближчим часом вони стануть у стрій і захищатимуть українське небо. Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат під час брифінгу 7 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

Україна очікує передачі західними партнерами систем ППО Hawk, NASAMS, Aspide та Crotale.

ППО, які надали партнери, чудово інтегруються з вітчизняними системами оборони.

“Сучасне західне озброєння, яке Україні передають партнери, успішно інтегровано в нашу систему протиповітряної оборони. І найголовніше тепер отримати необхідну кількість озброєнь. А треба отримати дуже багато, щоб закрити Україну від повітряних загроз”, заявив Ігнат.

Також він відзначив відмінну роботу озброєння, яке Україна отримала від західних партнерів. Так, наприклад, передана Німеччиною IRIS-T під час масованого ракетного удару Росії по Україні відпрацювала зі 100% результатом.

Крім того, партнери продовжать постачати для українських військових системи залпового вогню, антидронні системи та безпілотники для розвідки та наведення артилерії.

Доповнюється.