“Приводів для паніки немає” – Кличко зробив заяву про евакуацію

Мер Києва Віталій Кличко запевнив, що сьогодні приводів для паніки в столиці немає, місто живе і працює.

Водночас він зауважив, що всі мають бути готові до різних варіантів розвитку подій. Відповідну заяву мер столиці оприлюднив у Telegram.

“Ми маємо бути готові до різних варіантів розвитку подій, хоча й розраховуємо, що найгіршого не станеться. Тому сьогодні приводів для паніки немає. Київ живе і працює. Витримка і воля кожного з нас це те, що ворогу знищити не вдалося і не вдасться”, написав він.

Кличко пояснив, що декілька днів тому журналісти запитали його, чи є у столиці план на випадок блекауту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві не виключають повного блекауту: у ДТЕК назвали умови

Він наголосив, що в ситуації війни потрібно мати плани на випадок різних сценаріїв розвитку подій.

“Готуючись до зими, ми закупили, залучили від іноземних партнерів і продовжуємо закуповувати генератори, теплові гармати, облаштовуємо теплопункти, убезпечуємо об’єкти критичної інфраструктури. Ми робимо, все, що можемо, аби забезпечити життєдіяльність столиці в цих складних умовах”, сказав Кличко.

Він також наголосив, що Росія підступна і цинічна.

“Росія чинить геноцид зокрема, намагаючись спричинити колапс в енергетичній сфері України. Комунальники, енергетики зосереджено і оперативно усувають пошкодження мереж, роблять все, щоб мешканці мали критично важливі послуги”, підкреслив мер Києва.

Раніше повідомлялося, що у Києві планують тотальну евакуацію населення в разі повної відмови електромережі.

Вивезти з міста збираються 3 млн осіб, пише The New York Times. За даними ЗМІ, столичну владу попередили про те, що їх повідомлять не менш ніж за 12 год., що мережа перебуває на межі зупинення.

Якщо справді дійде до цього, у столиці оголосять евакуацію, сказав голова Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук.