Розбиті мрії. “Шахтар” програв “РБ Лейпциг” і вилетів з Ліги чемпіонів

У середу, 2 листопада, “Шахтар” провів вирішальний поєдинок групового етапу футбольної Ліги чемпіонів сезону 2022/2023. Суперником “гірників” був “РБ Лейпциг”.

Команді Ігоря Йовічевича у Варшаві потрібно було лише вигравати. Інший результат означав, що український клуб вилетить до Ліги Європи.

“Шахтар” шокував “Лейпциг” у Німеччині, здобувши сенсаційну розгромну перемогу. Проте “червоні бики” опісля перемогли двічі “Селтік” і в попередньому турі “Реал”. Це дозволило їм піднятися на друге місце.

“Гірники” почали гру другим номером. Гості заволоділи ініціативою та доволі швидко вийшли вперед. Спочатку Трубін ногами відбив удар Вернера. Суперники продовжили тиск. Анатолій знову парирував спробу Тімо, однак не в сторону, а перед собою. І Крістофер Нкунку спокійно добив м’яч до сітки воріт. Тепер українській команді потрібно було забивати мінімум двічі.

Тімо Вернер був дуже активним на полі. Його “заспокоїв” Степаненко. Після підкату Тараса німець не зміг продовжити зустріч.

Першого удару “Шахтар” завдав аж на 31-й хв. Петряк пробив повз ворота з-за меж штрафного майданчика. Суперники надійно пильнували за Мудриком, тому організувати швидку контратаку Михайло не мав можливості.

Переломити хід зустрічі й перехопити ініціативу “помаранчево-чорним” вдалося ближче до свистка на перерву. “Лейпциг” відійшов до власних воріт, однак створити хоча б один реальний момент у першому таймі номінальним господарям було не під силу.

Остаточно із шансами на продовження боротьби в Лізі чемпіонів “гірники” попрощалися на початку другого тайму. Андре Сілва з нульового кута пробив між стійкою та Трубіним. Відігратися з 0:2 було на рівні фантастики.

Йовічевич наважився на потрійну заміну. Невідомо, чи мав він якийсь цікавий задум. Цього ми вже не дізнаємося, адже німецька команда майже відразу забила втретє. Відзначився Домінік Собослаї.

А ще за кілька хв. Валерій Бондар підправив м’яч у власні ворота після удару Дані Ольмо – 0:4. Повний провал…

“Шахтар” не награв навіть на гол престижу. Мудрик свого єдиного удару завдав наприкінці матчу – над поперечиною.

Дива не сталося. “Гірники” завершили виступ у Лізі чемпіонів розгромною поразкою від “Лейпцига” 0:4. Навесні вони представлять Україну в Лізі Європи.