Росія б’є по Україні іранськими безпілотниками – Ізраїль надасть докази

Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ надасть Вашингтону фотодокази того, що Росія використовує іранські дрони проти України. Ізраїльські служби безпеки ідентифікували фрагменти безпілотників, які використовуються проти України, саме як іранського походження, заявив президент Ізраїлю.

Герцоґ має зустрітися із президентом США Джо Байденом у середу, 26 жовтня, повідомляє The Times of Israel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія отримала не лише Shahed ‒ у небі над Україною збивають й інші іранські дрони

Найактуальнішою темою порядку денного буде “іранська загроза, яка дестабілізує не тільки Близький Схід, але й весь світ”.

“Іран ще раз доводить, що йому не можна довіряти, і що в кожному регіоні, де є вбивства, страждання та ненависть, є Іран. Іранська зброя відіграє центральну роль у глобальній дестабілізації, і міжнародна спільнота має засвоїти зараз цей урок”, – заявив Герцоґ.

25 жовтня, президент Ізраїлю зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який сказав, що іранські безпілотники спричиняють “жахливі” наслідки в Україні.

17 жовтня Росія здійснила чергову терористичну атаку, в українському небі було 15 російських крилатих ракет і 42 іранські ударні дрони. Мішенями стали електростанції, інші об’єкти критичної інфраструктури й навіть житлові будинки. Загинули п’ятеро людей.

18 жовтня Україна офіційно звернулася до Ізраїлю з проханням надати системи протиповітряної оборони та відповідні технології.

Наступного дня міністр оборони країни Бенні Ганц заявив, що Ізраїль не постачає озброєння Україні, попри використання Росією іранських бойових безпілотників для ударів по цивільній інфраструктурі та житлових кварталах.