Путівку до Ліги Європи гарантували. “Шахтар” не програв “Селтіку”

У вівторок, 25 жовтня, “Шахтар” зіграв п’ятий поєдинок у груповому раунді Ліги чемпіонів сезону 2022/2023. Команда Ігоря Йовічевича на виїзді зустрічалася із “Селтіком”.

“Гірники” за два тури до завершення основної стадії турніру випереджали в таблиці прямого конкурента на чотири очки, тому їх абсолютно влаштовувала нічия. За такого розкладу українська команда гарантувала би собі місце в Лізі Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Селтік” “Шахтар”: де й коли дивитися матч Ліги чемпіонів

“Селтік” активніше почав гру й притиснув “Шахтар” до воріт. “Гірники” до такого перебігу були готові, тому нічого не дозволяли супернику біля володінь Трубіна. Витримавши тиск чемпіона Шотландії на старті, українська команда перехопила ініціативу.

Перша половина першого тайму вийшла доволі нудною. Якщо удари й були, то до небезпеки не доходило. “Гірників” повністю влаштовувала нічия. Атакувати потрібно було господарям, яких влаштовувала лише перемога, щоб мати шанси на єврокубкову весну.

Гра без моментів тривала до 34-ї хв. Гравець “Селтіка” прострілив з лівого флангу, захисники не зуміли вибити м’яч, і Ґеорґіос Якумакіс “розстріляв” ворота Трубіна буквально з кількох метрів. Нічого не віщувало гол, проте “гірники” пропустили, чим ускладнили собі ситуацію на полі та в групі. До того ж у паралельному матчі “Рб Лейпциг” перемагав “Реал” із рахунком 2:0, а це означало, що “гірники” втрачали шанси на вихід до плейоф Ліги чемпіонів.

Єдиний момент у першому таймі “Шахтар” мав на 42-й хв. Мудрик отримав пас у штрафному майданчику господарів і намагався пробити. Джо Гарт учасно вийшов із воріт і заблокував спробу Михайла. На тому команди пішли на перерву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Шахтар” закликає ФІФА відсторонити Іран від ЧС-2022 і віддати місце Україні

Другу половину зустрічі “гірники” розпочали не так, як першу. Повністю тримали контроль над м’ячем і забили. На 58-й хв. вдалася швидка контратака, Михайло Мудрик добіг до штрафного майданчика й точним ударом пробив у верхній кут. 1:1 і шанси на продовження боротьби в Лізі чемпіонів знову з’явилися.

Надалі знову була нудна гра. “Шахтар” оборонявся й очікував на контратаку. І дочекався. На 72-й хв. Мудрик промчався своїм флангом і віддав на зовсім вільного Сікана. Данило потрібно було влучити в порожні ворота. На жаль, удар вийшов несильним і неточним. Епічний промах нападника молодіжної та національної збірної України…

“Селтіку” нічого було втрачати, тому господарі великими силами йшли в атаку. Кілька разів потурбували Трубіна, проте цього було замало для того, щоб вирвати перемогу. Йовічевич навіть випустив Кривцова замість Судакова, щоб утримати нічию.

Фінальний свисток зафіксував нічию, яка подарувала “Шахтарю” путівку до євровесни. Якщо в останньому турі “гірникам” удасться перемогти “РБ Лейпциг”, який здолав “Реал”, то вони вийдуть до плейоф Ліги чемпіонів із другого місця.

“Шахтар” зіграє з “РБ Лейпциг” за путівку до плейоф Ліги чемпіонів наступної середи, 2 листопада.