У Повітряних силах оцінили, чи може Іран дати РФ новий вид дронів

Аби озброїти Російську Федерацію, Ірану достатньо переправити зброю через Каспійське море.

Питання лише в тому, скільки дронів Meraj-521 зараз є в Ірану та чи готовий він їх віддати країні-загарбниці. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у програмі “Фабрика новин”.

Він додав, що варто сподіватися на підтримку іноземних партнерів України та сили протиповітряної оборони. Збройним силам України вдається збивати 85% ворожих дронів. Але 15% усе ж долітають до цілей, тому не варто недооцінювати цей вид зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запуск “шахедів” із території Білорусі: з’явилися нові подробиці

Ігнат стверджує, що самі безпілотники не зможуть зруйнувати ТЕЦ чи завдати масштабної шкоди Україні. Проте російські окупанти цілеспрямовано виснажують ними українські ППО, щоб потім завдати ракетних ударів.

На думку речника, Іран може передати Росії нові дрони Meraj-521. Питання полягає також у їхній кількості й часі, коли це буде зроблено.

Meraj-521 дрони, які запускають з невеликих пускових установок. Безпілотник маленький за розміром, тож може перебувати у повітрі від 5 до 15 хв. Іран заявляє, що дальність дії дрона 5 км. Керувати ним можна зі спеціального планшета.

Іран постійно відхрещується від військової співпраці з РФ у війні проти України. У Тегерані також заперечують, що направили інструкторів до тимчасово окупованого Криму з метою навчити росіян користуватися бойовими дронами модифікації Shahed.