Тепер остаточно: в Україні заборонили діяльність 12-ти проросійських партій

Остаточно заборонено діяльність Соціалістичної партії України. Таке рішення ухвалив Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду України.

Судді відхилили апеляційну скаргу партійців на попередні рішення. Таким чином в Україні вже остаточно заборонено діяльність 12-ти проросійських політсил, повідомляє пресцентр СБУ.

Діяльність соцпартії була заборонена на підставі указу президента та відповідного рішення РНБО. СБУ зібрала докази деструктивної діяльності цієї сили.

“Йдеться передусім про демонстративну підтримку та популяризацію агресивної антиукраїнської політики Росії. Як на рівні керівництва, так і “звичайних” членів цього партійного об’єднання”, ‒ повідомляють в СБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Треба судити колаборантів” чи допоможе заборона партій зупинити російський вплив в українській політиці

Таким чином нині остаточно заборонено діяльність в Україні партій “Опозиційний блок”, “Соціалісти”, партія “Справедливості та розвитку”, “Наші”, “Держава”, “Блок Володимира Сальдо”, “Ліва опозиція”, “Партія Шарія”, “Союз лівих сил”, “Опозиційна платформа За життя” та “Прогресивна соціалістична партія України”.

“Слідчі довели, що представники цих політичних сил брали безпосередню участь у встановленні окупаційного режиму на захоплених РФ територіях України. А також в організації та проведенні на цих територіях фейкових “референдумів”, ‒ йдеться у повідомленні.

Від початку широкомасштабного російського вторгнення стосовно функціонерів цих партій розпочато понад 80 досудових розслідувань. У тому числі щодо депутатів різних рівнів. Уже оголошено 37 підозр. Окремі нині переховуються від слідства. В тому числі втекли до РФ.

Майже половина проросійських партій оскаржували у Верховному суді свою заборону.

Ще на початку вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду відхилив апеляційну скаргу проросійської “Партії Шарія”. Її діяльність в Україні остаточно заборонена.