Окупанти вивозять з Херсона банки та “держустанови”

У Херсонській області російські окупанти посилили фільтраційні заходи та почали вивозити так звані “державні” установи.

З Херсона у Крим вивозять співробітників та майно банків і пенсійного фонду. Про це повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як жителі Херсонщини реагують на заклики окупантів “евакуюватися” ‒ Гуменюк розповіла

“Рівень морально-психологічного стану населення у прикордонних районах Російської Федерації значно знизився. Зокрема, це викликано відсутністю медичної допомоги для цивільних. За наявною інформацією, через мобілізацію медпрацівників та збільшення потоку поранених, цивільним відмовляють у наданні медичних послуг у лікарнях Бєлгородської області”, йдеться у повідомленні.

Противник зосереджує зусилля на спробах стримування українських військ на окремих напрямках. При цьому продовжує вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Херсонський гауляйтер Володимир Сальдо попросив у Москви допомогти вивезти жителів з області. Заявив, що це необхідно зробити через “помсту” ЗСУ після псевдореферендумів.

Мешканців Херсонської області просять ні під яким приводом не “евакуйовуватися” в Росію і не відправляти туди на “оздоровлення” дітей. З таким закликом виступив голова Херсонської облради Олександр Самойленко.

Херсонські колаборанти просять Росію депортувати їх. Окупанти і колаборанти розуміють, що довго втриматись їм на Правобережжі і у Херсоні вже точно не вдасться. Про це під час брифінгу 14 жовтня розповів депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.