Окупанти збираються “рейдернути” квартири маріупольців – радник мера

У Маріуполі окупаційна влада опублікувала офіційний перелік адрес, де збирається вкрасти квартири, прикриваючись так званим законодавством псевдореспублік.

Перший пакет списків квартир, які протягом 30 днів визнають “власністю” окупантів, вже оприлюднений, повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

“Черговий факт злочину Росії та її посіпак проти українців” – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Виконує московські вказівки” СБУ розповіла про чергового колаборанта з ОПЗЖ

Андрющенко нагадав, що він ще кілька місяців тому попереджав про це, в той час, як окупанти гучно заявляли, що такого ніколи не буде і, природно, вчинили строго навпаки.

Маріупольців, які перебувають в евакуації, радник мера закликав не реагувати. Він нагадав, що дії окупантів – злочин, який не несе ніяких наслідків для реальних власників квартир. ЗСУ гарантують швидке відновлення прав постраждалих.

Маріупольці, які перебувають в окупації, при розселенні в такі квартири повинні пам’ятати, що це належить не їм. Вони повинні акуратно ставитися до майна і пам’ятати, що як тільки повернуться законні власники, заселеним туди окупантами доведеться покинути квартири.

Маріупольці, які братимуть участь у розтині замкнених квартир, стають співучасниками злочину. Вони будуть засуджені за всією суворістю закону, як посібники окупантів і кримінальні злочинці, “відмазатися” тим, що це їхня робота, не вийде.

У тимчасово захопленому росіянами Маріуполі окупанти готуються до проведення мобілізації. Завдяки проведенню ніким не визнаних псевдореферендумів окупанти хочуть загнати до лав окупаційної армії маріупольців.

З 11 жовтня в Маріуполі йдуть зачистки та фільтрація, місто обплутане мережею мобільних блокпостів. Чоловіків хапають, вивозять з міста і збираються гнати на фронт.