ЗСУ женуть окупантів із Херсонщини: в ОВА назвали кількість звільнених сіл і селищ

Збройні сили України звільнили від російських загарбників уже 75 населених пунктів Херсонщини.

Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Ярослав Янушевич. Він зазначив, що тільки за жовтень українські захисники повернули під синьо-жовтий прапор 29 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кім розкрив деталі контрнаступу ЗСУ на півдні

“На Херсонщині від російських загарбників на сьогоднішній день у нас звільнених, підтверджених 75 населених пунктів”, повідомив голова ОВА.

Крім тих, про які повідомило ОК “Південь”, це Нововасилівка, Новогригорівка, Новокам’янка, Трифонівка, Червоне раніше звільнені були Любимівка, Хрещенівка, Золота Балка, Біляївка, Українка, Велика та Мала Олександрівка, Давидів Брід, Нововоскресенське, Новогригорівка, Петропавлівка та інші.

“Звільнення Херсонщини триває. Я не можу сказати більше, бо необхідно зберігати інформаційну тишу, але ми повинні кожного дня чекати на гарні новини”, зазначив Янушевич.

Він додав, що ситуація у деокупованих населених пунктах просто жахлива.

“Росіяни зруйнували дуже багато будинків, лікарень, шкіл, газогонів, котелень, ліній електропередач тощо”, повідомив він.

Янушевич додав, що в деокупованих населених пунктах Херсонщини поступово відновлюють мобільний зв’язок.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п’ять населених пунктів у Херсонській області.

Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.