Зима буде важка: Шмигаль зробив заяву про електрику й опалення

Щоб не було планових відключень електроенергії, потрібно зменшити споживання з 17:00 до 22:00 загалом по Україні на 25%.

Учора та позавчора сумарно економія становила 10%. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В уряді зробили заяву про тарифи

“Ми вдячні всім українцям, які вчора та позавчора ввечері свідомо зменшили споживання електроенергії. Ми також дякуємо мерам, головам громад, які відповідально поставилися до зменшення електроспоживання в громадах”, сказав він.

Шмигаль закликав підприємців вимикати зовнішню світлову електрорекламу та інші енерговитратні прилади. Він також визнав, що ця зима буде важка.

“Тому ще раз закликаємо всіх ретельно готуватися до зими. Бажано, аби в кожної родини був запас необхідних базових речей: теплий одяг, свічки, ліхтарики, батарейки. Це важливо підготувати на випадок, якщо внаслідок масованих ракетних обстрілів зникне світло чи тепло. Ми зі свого боку разом із місцевою владою накопичили достатню кількість енергоресурсів, підготували мережі, закупили додаткове обладнання, забезпечуємо ремонти пошкодженої інфраструктури”, пояснив прем’єр.

Готовність до опалювального сезону зараз по країні понад 90%. Готові пункти обігріву. Розробили плани евакуації, якщо неможливо буде швидко відновити критичну інфраструктуру.

“Після увімкнення опалення ми закликаємо заощадливо використовувати газ і вугілля. Так, це означатиме зменшення температури у квартирах. Мінімально допустиме значення цієї зими буде 16 градусів, а середнє 18 градусів. Це необхідність і це наш внесок у перемогу”, підсумував Шмигаль.

Українцям потрібно економити електроенергію і змістити її споживання на нічний час доби, оскільки опалювальний сезон буде найскладнішим в українській історії, заявив прем’єр Денис Шмигаль.

Нафтогаз продаватиме газ виробникам тепла за фіксованою ціною до 30 квітня. Тому місцева влада зможе не підвищувати тарифи на тепло й воду для населення.