Росія вже не наддержава – міністр оборони Великої Британії пояснив чому

У президента Росії Володимира Путіна починає з’являтися розуміння, що його держава більше не є наддержавою через невдачі в Україні.

Це ключовий момент, сказав міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтерв’ю Evening Standard.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ прориваються вперед: британська розвідка показала свіжу карту боїв в Україні

“З одного боку, ви повірили у власний хайп, паради, на яких ви рахували танки, вважали, що є невразливими, а на ділі ні”, сказав він.

Росія програє в Україні через військові можливості та хибні стратегічні припущення керівництва.

“На кожному кроці вони недооцінювали Україну і переоцінювали Росію. Але у Путіна у загашнику є мільйони людей, яких він може запхати у м’ясорубку без правил, без поваги до людських життів, до невинних людей і цивільного населення”, заявив Воллес.

Контрнаступ України у Херсонській області в останні дні сповільнився. Але Сили оборони все одно зберігають перевагу. Тим часом Росія стикається з катастрофічною втратою бойового духу, поганим оснащенням, значним дефіцитом боєприпасів та політичною нестабільністю.

“Стратегічні припущення Путіна, схоже, помилкові в усьому. Навіть у понеділок обстріл мізерною кількістю ракет по випадкових цивільних об’єктах, в той час, як ви повинні були обстрілювати військові цілі, не є стратегічним або розумним використанням ваших обмежених ресурсів”, вважає міністр оборони Британії.

12 жовтня стало відомо, що Збройні сили України звільнили ще п’ять населених пунктів у Херсонській області. Наші підрозділи закріпили успіх з деокупації Нововасилівки, Новогригорівки, Нової Кам’янки, Трифонівки та Червоного в Бериславському районі. Там тривають стабілізаційні заходи з реанімації соціальної та критичної інфраструктури.

Також ЗСУ зайшли у Червоне на Херсонщині. Перші фото зі звільненого селища показали бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади, які з боями звільняли Червоне.

Голова Луганщини Сергій Гайдай каже, що ЗСУ діють чітко за планом і поступово просуваються вперед на Луганщині. Нові мобілізовані росіяни цим планам українських військ завадити не можуть, вважає чиновник.