Російським “мобікам” видають автомати, які вважають жахливими

На тимчасово захоплені території Росія надіслала до 500 мобілізованих військовослужбовців зі складу 205-ї окремої мотострілецької бригади 49-ї загальновійськової армії.

Вони мають поповнити втрати, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ створить загони спортсменів-добровольців для війни в Україні

“Характерна ознаки так званого “молодого поповнення”: засоби захисту, шоломи радянського зразка і автомати АК-12, що мають дуже негативний досвід застосування”, йдеться у повідомленні.

АК-12 презентували у січні 2012-го. Досвід його бойового застосування під час боїв в Україні виявився настільки негативним, що через кілька тижнів запропонували провести демодернізацію автомата.

“Триває підготовка до 200 відмобілізованих військовослужбовців на базі 3-ї гвардійської бригади спецпризначення. У самій бригаді, після участі у війні проти України, кожен другий написав рапорти на звільнення або дострокове розірвання контракту”, кажуть у Генштабі.

Призову в РФ підлягають нібито тільки громадяни, які перебувають у запасі. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу говорить про 300 тис. резервістів, яких планують призвати.

Також з’ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу міноборони країни призвати на війну понад 1 млн людей, здебільшого із сіл.

У Росії почалися акції протесту проти мобілізації, невдоволених затримували. Найбільше людей на вулиці вийшли в Дагестані.