Чи виїжджали українці за кордон під час масованих обстрілів ‒ прикордонники назвали цифри

Під час масованих російських ракетних атак 10-11 жовтня український кордон перетинали по 75 тисяч людей за добу в обох напрямках.

Масового виїзду українців за кордон не було. Потік навпаки зменшився. Про це у коментарі РБК-Україна розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

За його словами, із Україні в ці дні виїхали не більше людей, ніж в’їхали на територію нашої країни. Пасажиропотік в обох напрямках приблизно однаковий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Астаф’єва прокоментувала обстріли Києва й емоційно звернулася до окупантів

“За останні два дні, 10-11 жовтня, пасажиропотік на кордоні впав. Немає переваги виїзду над в’їздом під час перетину кордону, тобто немає масового виїзду. Немає черг на кордоні”, ‒ наголосив Демченко.

Він каже, що напередодні обстрілів рух на кордоні був інтенсивнішим. До 10 жовтня загальний пасажиропотік коливався на рівні 90 тисяч осіб за добу в обох напрямках.

Президенти 11 європейських країн у спільній заяві засудили ракетні атаки Росії по українських містах і селах. Вони попередили, що це “воєнний злочин без терміну давності”. Спільну заяву затвердили президенти Болгарії, Чорногорії, Чехії, Естонії, Литви, Латвії, Північної Македонії, Польщі, Румунії, Словаччини та Угорщини.

Російські війська обстріляли 10 жовтня більш як 10 областей України. Внаслідок ударів загинули щонайменше 19 людей, ще 105 отримали поранення.