У Зеленського назвали три умови перемоги України у війні

Перестати боятися Росію та примножувати тактичні перемоги України ‒ це єдиний спосіб виграти розв’язану РФ війну.

Потрібно також припинити спекуляції на ядерній темі, адже Україна не є ядерною державою. А якщо Росія не дотримуватиметься протоколу в цій сфері, інші ядерні держави мають реагувати відповідно. Про це в інтерв’ю французькій газеті Le Figaro заявив радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

На його переконання, масовані обстріли, які пережила Україна в понеділок, дають змогу чинному президентові РФ утримувати владу у своїй країні. Адже він брехав, коли казав, що російська армія друга у світі. А тепер світ побачив, що Росія слабка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Офісі президента відреагували на заяву НАТО щодо ядерного шантажу Путіна

“Те, що в нас менша чисельність і менше зброї, ми компенсуємо своєю стратегічною перевагою та кращим плануванням. Російські елітні солдати вже мертві. Російські новобранці погано підготовлені. Росія робить ставку лише на артилерію. Ми не шукаємо паритету з нею, а розблоковуємо поле ударом у спину”, ‒ сказав Подоляк.

За його словами, нині Україні потрібно більше танків і реактивних систем залпового вогню великої дальності.

“Це математика: кожне надходження зброї прискорює наше відвоювання. Наша перемога можлива лише за трьох умов. По-перше, українці мирні жителі і військові мають зберігати високий моральний дух, як зараз. По-друге, озброєння має й далі надходити, а російські еліти мають бути покарані ще більше. І ми не повинні слухати проросійських пропагандистів, які зараз говорять про мирні пропозиції. Росія намагається виграти час”, наголосив Подоляк.

Він також закликав Європу допомогти Україні посилити протиповітряну оборону, щоб захистити цивільне населення.

“Російських воєнних злочинців треба судити не тільки за Україну, а за всі минулі війни: у Грузії, в Сирії та на Донбасі з 2014 року… Перемога України вилікувала б Росію від шовінізму, від якого страждає вся Європа”, переконаний Подоляк.

Він також звернув увагу на те, що Росія у Європі підтримує крайнощі як украй праві політичні сили, так і вкрай ліві. А також спричинила енергетичну кризу, від якої страждає весь регіон.

Ракетні обстріли центрів українських міст є свідченням терористичної сутності російського режиму. Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Він відреагував на масовану атаку росіян і закликав країн-союзниць надати Україні ще більше озброєння.

За словами Михайла Подоляка, тим, хто прагне мирних переговорів України з Росією, потрібно менше фантазувати і більш реально оцінити ситуацію. Він назвав три пункти, на які слід звернути увагу “миротворцям”.