ЗСУ поступово просуваються вперед ‒ Гайдай розповів про звільнення Луганщини

Збройні сили України поступово просуваються вперед на Луганщині.

Російські окупаційні війська тим часом дуже стрімко намагаються вибудувати багатошарову лінію оборони. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Вони будують в різних містах захисні споруди, а всю першу ділянку від лінії фронту дуже активно мінують. Це стосується не тільки мостів і доріг, а й адмінбудівель також”, ‒ сказав Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог придумав, як змусити українців отримати паспорт РФ Гайдай про ситуацію на Луганщині

Військові, за його словами, роблять свою справу за планом. Але деталі голова ОВА не розкриває.

“Про подальші дії поки говорити не будемо, щоб не зіпсувати нашим військовим те, що вони запланували”, ‒ каже Гайдай.

Нові мобілізовані росіяни цим планам українських військ завадити не можуть.

“Величезна кількість мобілізованих в Росії ‒ це люди цивільних професій. Але серед них трапляються резервісти і люди, які служили в армії, були навіть в гарячих точках. Їх просто відбирають і першими відправляють на лінію фронту. Тому вони найнебезпечніші, бо мають хоча б якесь уявлення про зброю і як з нею поводитись. Але зараз вони ніяк не вирішують ситуацію на фронті”, ‒ сказав Гайдай.

На окупованій території Сватівщини в Луганській області росіяни мінують та підривають мости, обстрілюють визволені Збройними силами України населені пункти. Ворог розлютований черговою поразкою, тому укріплюється на Сватівщині дуже ретельно.

Збройні сили України звільнили від російських окупантів сім населених пунктів на Луганщині.