“Путін не вічний” – в МВС зробили заяву щодо покарання окупантів за звірства в Україні

Правоохоронні органи України відкрили вже 38 тис. кримінальних проваджень щодо військовослужбовців Російської Федерації за воєнні злочини в Україні.

Воєнні злочини не мають терміну давності. Тому всі звірства окупантів фіксують, щоб надалі притягнути їх до відповідальності. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ Ростислав Смірнов в ефірі телеканалу “Еспресо”, передає Gazeta.ua.

“Наше головне завдання зараз фіксувати всі ці злочини та збирати доказову базу. Все це потрібно, щоб потім притягнути всіх цих покидьків до відповідальності. Хочу наголосити, що у воєнних злочинів немає терміну давності. Путін (президент РФ Володимир Путін. Gazeta.ua) не вічний і настане час, коли ми знайдемо та покараємо виконавців наказів на території РФ”, наголосив Смірнов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївку з Бахмутом смертельно обстріляли: нові фото воєнних злочинів РФ

Додав, що воєнні злочини мають системний характер для всієї російської армії.

“Нас переповнює радість, коли ми звільняємо території. Проте в той же час нас чекають нові жахіття і звірства окупантів. Як тільки ми звільняємо якийсь населений пункт, то одразу знаходимо катівні та масові поховання цивільного населення. Тому не можна говорити, що ці злочини скоюють певні підрозділи російської армії. Це системний характер дій всієї армії Росії”, наголосив Смірнов.

Внаслідок повномасштабного вторгнення Росії в України загинули щонайменше 422 дитини. Ще понад 808 маленьких українців зазнали поранень різного ступеню тяжкості. Це орієнтовні дані на ранок 12 жовтня.

Напад російської армії на Україну супроводжується масовими воєнними злочинами. Окупанти цілеспрямовано вбивають мирних жителів, руйнують цивільну та критичну інфраструктуру, ґвалтують, катують та мародерять.