Окупанти вивозять сім’ї ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки російської армії в районах дев’яти населених пунктів Донбасу.

Ідеться про Терни, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Іванград, Первомайськ, Опитне, Невельське й Перемогу. Про це вранці 9 жовтня повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Українська авіація завдала понад 30 ударів по ворожих позиціях 24 удари по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки, і дев’ять по зенітних ракетних комплексах противника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На захоплених територіях окупанти викрадають автівки й тероризують бізнес

“Наші підрозділи протиповітряної оборони збили п’ять БпЛА. Ракетні війська й артилерія за минулу добу уразили два пункти управління, дев’ять районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Уражено також три склади з боєприпасами й 11 інших важливих об’єктів”, ідеться в повідомленні.

Підтверджено поранення понад 20 ворожих військових внаслідок одного з ударів ЗСУ. Їх доправили в місцеву лікарню міста Токмак.

Тим часом на півдні вороги та їхні посіпаки тікають, налякані успіхами Сил оборони України. Стало відомо, що представники окупаційної влади Нової Каховки вивозять родини на тимчасово окуповану територію Криму. 7 жовтня колона з 12 мікроавтобусів виїхала до Севастополя.

Схожа ситуація і в Луганській області.Зі Старобільська почали евакуйовувати колаборантів до Луганська.

Колаборанти й росіяни намагаються покинути Крим на автомобілях, використовуючи як рятівний шлях тимчасово окуповану територію Запорізької області. Зокрема дорогу через Мелітополь.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 8 жовтня становлять 62 060 осіб. За добу лави “200-х” поповнили ще понад 380 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України. Найбільших утрат противник зазнав на Донецькому, Бахмутському й Краматорському напрямках.