На захоплених територіях окупанти викрадають автівки й тероризують бізнес

У Мелітопольському районі Запорізької області російські окупанти проводять масові обшуки.

При цьому викрадають приватні автомобілі з гаражних кооперативів. Мотивують такі дії пошуком партизанів. Про це вранці 9 жовтня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Окрім того, загарбники тиснуть на малий та середній бізнес на тимчасово окупованих територіях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колаборанти панікують і масово втікають з Криму в РФ через Мелітополь мер

“З початку жовтня у Горлівці податкова інспекція РФ розпочала перевірки з подальшим рейдерським захопленням компаній з виявленими порушеннями. Зокрема, це стосується підприємців, які не захотіли перереєстровувати свої компанії відповідно до російського законодавства”, йдеться в повідомленні.

Разом з тим росіяни продовжують тероризувати обстрілами мирне населення прифронтових районів. Так, минулої доби на Південнобузькому напрямку обстрілів зазнали райони понад 45-ти населених пунктів. Зокрема, під вогнем противника були Сухий Ставок, Квітневе, Мирне, Зоря та Тернові Поди.

Щонайменше 17 осіб загинули та 40 постраждали внаслідок ворожого обстрілу Запоріжжя. Росіяни вчергове вдарили по обласному центру ракетами в ніч на 9 жовтня.

На блокпосту у Василівці на Запоріжжі росіяни заблокували 6 тис. автівок. Про це в ефірі телемарафону повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. За його інформацією, люди живуть у машинах більше 10 днів.