Зеленський розповів про ситуацію на фронті та захист українського неба

Збройні сили України тримають позиції на Донбасі, зокрема на Бахмутському напрямку, де зараз складна ситуація і йдуть жорсткі бої.

Про це під час час відеозвернення повідомив президент України Володимир Зеленський в Telegram. Глава держави традіційно подякував українським захисникам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував “бавовну” на Кримському мосту

“Хочу сьогодні знову відзначити наших воїнів з 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр” за мужність, за стійкість саме на цьому напрямку. Дякую усім нашим зенітникам та кожному, хто залучений до протиповітряної оборони України”, сказав президент.

Зеленський наголосив, що робиться все можливе для захисту українського неба.

“І це один із найвищих пріоритетів для наших дипломатів прискорювати рішення партнерів щодо надання Україні сучасних та ефективних систем ППО, достатньої їх кількості. Обовʼязково до цього ми прийдемо”, запевнив український лідер.

Зеленський також розповів про ситуацію на деокупованих територіях.

“На деокупованих територіях жодного дня не збавляємо темпу у відновлювальних роботах. Це транспорт, це електрика, це газопостачання, це пошта, соціальні виплати всюди, де є реальна можливість це забезпечити, ми забезпечуємо. Дуже прошу всіх українців на території, де були окупанти, особливо уважно ставитися до мінної загрози”, наголосив він.

Президент запевнив, що українські вибухотехніки, наші сапери працюють по максимуму.

“Але після окупантів дуже значна площа забруднена мінами. Будь ласка, не ігноруйте попередження щодо мін, не відвідуйте закриту через небезпеку територію, повідомляйте будь ласка поліцію, ДСНС чи місцеву владу про будь-які виявлені міни чи боєприпаси, що не розірвалися”, додав Володимир Зеленський.

За поточну добу підрозділи Сил оборони України відбили ворожі атаки в районах населених пунктів Білогорівка, Бахмутське, Бахмут, Майорськ, Красногорівка та Терни.

Українська авіація завдала сім точних ударів по зенітних ракетних комплексах противника. Збили один безпілотник “Орлан”.

Ракетні війська й артилерія обстріляли вісім районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами та 10 інших важливих об’єктів.