Чи говоритиме Зеленський з Путіним, якщо поїде на саміт G20: в ОП відповіли

Остаточне рішення про візит президента Володимира Зеленського на саміт країн G20 до Індонезії в листопаді ухвалюватиметься безпосередньо напередодні саміту.

Про це в ефірі телемарафону повідомив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. Він запевнив, що якщо Зеленський поїде на G20, то з російським президентом Володимиром Путіним не спілкуватиметься.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський звернувся до учасників 2BS Forum й озвучив п’ять кроків для захисту від російської агресії

Радник глави ОП наголосив, що з міркувань безпеки рішення про візит глави держави на саміт ухвалюватиметься безпосередньо за день чи два до запланованого заходу.

“З приводу зустрічі з Путіним на мій погляд, президент чітко позначив, що з Путіним нема про що розмовляти, тому що ця людина, по-перше, не тримає слова, по-друге, нема чого запропонувати, по-третє, не має репутації. Немає сенсу вести переговори з людиною, яка безрепутаційна”, сказав Подоляк.

Подоляк додав, що Зеленський формуватиме порядок денний без Путіна.

Президент України Володимир Зеленський і російський диктатор Володимир Путін погодилися відвідати саміт країн G20 в Індонезії у листопаді.

Про це заявив посол Індонезії в ОАЕ Хусін Багіс, повідомляє The National. Спікер президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив, що Росія братиме участь у саміті G20, але формат, як і раніше, не визначений.

Водночас спікер президента України Сергій Никифоров у коментарі українським ЗМІ спростував інформацію, що Зеленський уже ухвалив рішення відвідати саміт G20 в Індонезії у листопаді. Він додав, що остаточного рішення ще немає.