Росіяни завдали ракетних й авіаційних ударів по Україні: які населені пункти постраждали

Протягом поточної доби окупанти завдали три ракетних та 16 авіаційних ударів, здійснили понад 20 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook. Вогневого ураження зазнали понад 15 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ успішно “мінусують” окупантів. У лікарнях засилля поранених

Зокрема, Біловоди, Грабовське, Славгород, Уди, Чугунівка, Харків, Часів Яр, Білогорівка, Красногорівка, Мар’їнка та Новомихайлівка.

Противник намагається утримати тимчасово захоплені території, зосереджує зусилля на спробах зриву контрнаступальних дій Сил оборони на окремих напрямках, разом з тим, періодично веде наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій на окремих напрямках та веде повітряну розвідку БпЛА.

“Російські окупанти порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни, продовжують завдавати ударів по критичній інфраструктурі та житлу цивільного населення”, наголосили в Генштабі.

Збройні сили України продовжують контрнаступати на сході країни. Водночас російські окупанти перейшли до оборони і намагаються втримати займані позиції.

Вони вже перекинули в Лисичанськ Луганської області 1 тис. вагнерівців.

Військове керівництво Російської Федерації побоюється, що українські військові зможуть швидко прорватися, тому і вирішили підкріпити позиції вагнерівцями. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).