Україна підписала з Німеччиною контракт на постачання сучасних ППО IRIS-T

Україна 5 жовтня підписала контракт на постачання сучасних систем протиповітряної оборони IRIS-T.

Сума договору – понад 500 тис. євро, на телемарафоні сказав колишній посол України в Німеччині Андрій Мельник, інформує Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німеччина висловилася щодо мирних переговорів між Києвом і Кремлем

“Ми вдячні уряду Німеччини за те, що нам вдалось переконати їх допомогти з фінансуванням. Тобто не лише із дозволом, супроводженням та навчанням наших військових. Я сам був недавно у Баварії, де розташована фірма, яка виготовляє ці надсучасні системи, яких немає навіть у Бундесвері. Ця система може захистити таке місто, як Київ”, сказав Мельник.

Система IRIS-T SLM має дальність дії 40 кілометрів та висоти до 20 кілометрів. За допомогою IRIS-T SLM можна збивати бойові літаки, гелікоптери, крилаті ракети, реактивну артилерію, дрони, протирадіолокаційні ракети.

Німеччина планує передати Україні п’ять броньованих ремонтно-евакуаційних машин замість трьох.

За допомогою БРЕМ можна забезпечити ремонт та технічне обслуговування в польових умовах і повернути до роботи пошкоджений танк або іншу бронемашину.

БРЕМ оснащено спеціальним обладнанням: тяговими лебідками, вантажопідіймальним пристроєм, зварювальним обладнанням та іншим необхідним для ремонту та евакуації техніки, а для самооборони на БРЕМ також встановлюються кулемети.