Фермер відібрав у окупантів три броньовики, танк і три КамАЗи

Російські броньовані машини піхоти, танк, броньовик “Тайфун”, бензовоз, санітарну машину, великий артилерійський тягач для риття окопів і три КамАЗи снарядів передав Збройним силам України 53-річний Павло СТРУК із села Синдаревське Ніжинського району на Чернігівщині. Цією технікою можна укомплектувати цілий підрозділ.

 Війна застала мене в Ніжині. Коли повернувся додому, побачив колони російської техніки. Помітив, що одна з БМП окупантів заглохла. Вирішив її захопити і передати ЗСУ. Подзвонив свату він військовий. За кілька хвилин хлопці приїхали, розповідає Павло Струк. А через кілька днів польовими дорогами в обхід села знову йшли росіяни. Колона була величезна: десь 800 танків та іншої техніки. Саме тоді ЗСУ підірвали міст і не все встигло проїхати. Дістав бінокль. Подивився, що кацапів не видно, а танк стоїть. Побіг туди. Машина трохи зовні була обгоріла, але боєкомплект цілий і акумулятори справні. Знову подзвонив свату: “Тут техніка є! Приїжджайте!” Щоб знахідку ніхто не вкрав, охороняв. А за кілометр від мене рашисти тікали, як божевільні. Сховався в лісосмузі. Там мало на дупу не сів від несподіванки. Стояла така техніка, яку навіть по телевізору не бачив броньовик, завбільшки з вантажівку КрАЗ. Виявилося, то “Тайфун”. Потім ще кілька разів були подібні знахідки. Усе, що забрав у кацапів, служить Збройним силам України.

Павло Струк працює в місцевому фермерському господарстві. Жодними нагородами відзначений не був.

 Коли шукав цю техніку, ні про які нагороди не думав. І ніколи про це не розказував би, говорить Струк. Вирішив не мовчати, бо за свата прикро. Він і далі служить за контрактом, уже й на передку побував. Ми з ним намоталися, щоб доставити російську техніку нашим. Робили своє діло й тоді, коли над головами снаряди літали.

“Газету по-українськи” можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за “ковідну тисячу”