“Мінус” штурмовик Су-25 і “Алігатор”: ЗСУ відпрацювали по окупантах та поділилися успіхами

Українська авіація Сил оборони завдала 19 ударів по позиціях російських загарбників.

Генеральний штаб Збройних сил України поділився успіхами військових у вечірньому зведенні 3 жовтня.

“Підтверджено ураження двох опорних пунктів, 14 місць зосередження озброєння та військової техніки, а також трьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, наші підрозділи протиповітряної оборони збили вертоліт Ка-52 (його ще називають “Алігатором”. Gazeta.ua) та штурмовик Су-25 противника”, зазначили у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відбили росіян на Донеччині, “накрили” вогнем сім командних пунктів ворога

До того ж, ракетні війська і артилерія за добу уразили чотири пункти управління, 17 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два склади з боєприпасами та матеріально-технічними засобами, два об’єкти протиповітряної оборони, а також 10 інших важливих об’єктів противника.

У Генштабі наголосили, що ворог продовжує вдаряти по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення. Таким чином окупанти порушують норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Загроза авіаційних та ракетних ударів на всій території України залишається.

Українські морпіхи ювелірно відпрацювали по позиціях загарбників.

27 вересня військові частини та підрозділи командування морської піхоти Військово-морських сил Збройних сил України продовжували виконувати завдання щодо відсічі повномасштабної агресії Росії. Успіхами поділилися в Telegram 28 вересня.