Латвія передасть Україні сотні дронів і джипи

Латвія передасть Україні 195 комплектів бойових дронів Atlas PRO, створених за стандартами НАТО.

Їх придбали завдяки збору Latvijas bairaktars, який ініціювали український журналіст Володимир Бірюков і латвійський співак Ральф Ейландс, передає “24 канал”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Місія приземлити БПЛА: в Україні з’явилася антидрон-система від IT-спільноти

Через місяць вдалося зібрати понад 900 тис. На них купили 15 комплектів безпілотників для розвідки й зв’язку, і 15 джипів. Компанія ATLAS Aerospace та міністерство оборони Латвії передадуть Україні безплатно ще 155 безпілотників, наземні станції управління, ретранслятори, кілька корисних навантажень і комплект запасних частин.

“Ми вирішили оперативно витратити гроші на те, що справді зараз потрібно українській армії. Адже як це часто трапляється допомога потрібна “на вчора”. Те, що мета збору змінилася, мешканці Латвії, які перераховували донати, сприйняли позитивно. Моя їм величезна вдячність за допомогу, дружбу й демонстрацію того, що країни Європи не втомилися підтримувати нас під час війни. Єднання та солідарність важливі, адже ми боремося за наші спільні європейські цінності”, розповів Бірюков.

Показали знищення російських позицій українськими безпілотниками Punisher.

Цей БПЛА розробила команда підприємства UA Dynamics.

Безпілотник використовує 75-мм малогабаритні некеровані фугасні авіабомби завдовжки 500-мм. Вони призначені для знищення або виведення з ладу стаціонарних споруд, рухливих пунктів керування, легкої бронетехніки, транспорту й піхоти.