Захарова розродилися новою брехнею про СРСР і війну в Україні

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 3 жовтня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації з посиланням на телефонний коментар “очевидців” поширюють фейк щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

“Українські бойовики розстріляли мирну колону в Запорізькій області, щоб завадити громадянам виїхати на “звільнені” території та взяти участь у “референдумі”, дезінформують російські медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посли РФ “розганяють” брехливі заяви про війну в Україні

Водночас прессекретарка міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова заявила, що Росія “ніколи не використовувала енергію як зброю”. Це дезінформація, попереджають в СНБО.

“РФ, а до неї СРСР, просто постачала Європі газ. Безперебійно. Протягом 50 років. Брехня Вашингтона підтверджує лише його злочинне маніпулювання цією темою”, наголосила вона.

Маніпуляцію поширюють і у слідчому комітеті РФ. Там заявили, що перевірять відомості щодо участі іноземних громадян у боях від України, оскільки, на думку слідчих, “у злочинних діях українських націоналістичних формувань беруть участь найманці з Румунії, Польщі та інших європейських країн”.

Посол РФ у Сполучених Штатах Анатолій Антонов заявив, що Вашингтон “наближається до небезпечної межі, стаючи стороною конфлікту в Україні, дипломатичні зусилля щодо врегулювання не будуть ефективними, доки Захід використовує київський режим як найманця проти Росії”. Це маніпуляція.