Порошенко на зустрічі з Волкером закликав США підтримати заявку України щодо членства в НАТО

Волкер і Порошенко

Політики обговорили спільні кроки України і західних союзників для реалізації “формули Перемоги”

Петро Порошенко, який бере участь у міжнародній безпековій конференції у Вісбі на острові Ґотланд (Швеція), обговорив з американським дипломатом, Спеціальним представником Держдепартаменту США з питань України у 2017—2019 роках Куртом Волкером спільні кроки України і західних союзників для перемоги над російським агресором. 

“Під час конференції “Порядок і безлад на Сході Європи” у Вісбі на шведському острові Ґотланд зустрівся з давнім американським другом Куртом Волкером. Сьогодні як ніколи важливо зберегти та посилити двопартійну підтримку України з боку США, зміцнювати відносини довіри та партнерства між Києвом і Вашингтоном, ефективно використовувати американську військову допомогу та координувати спільні дії із відсічі російським загарбницьким планам”, – повідомив Порошенко у Facebook.

“Закликав Вашингтон підтримати заявку України щодо членства у Північноатлантичному Альянсі, що повною мірою відповідає інтересам НАТО та посиленню безпеки у трансатлантичному просторі. Подякував американській стороні за чітке та жорстке засудження рішень путінського режиму, спрямованих на ескалацію конфлікту”,  – зазначає п’ятий Президент. 

“Обговорили подальші можливі сценарії поведінки кремля після спроби анексії українських територій та спільні кроки України і західних союзників для реалізації “формули Перемоги”, зокрема щодо надання важкої зброї та відновлення економіки нашої держави”, – резюмує Порошенко. 

Петро Порошенко під час промови на конференції запропонував союзникам України “формулу Перемоги” над агресором. Вона зокрема містить надання Україні потужної зброї включно з винищувачами і танками, повне ембарго на російські енергоносії, “План Маршалла” для відбудови української економіки та прискорене членство України в ЄС і НАТО.  

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський оголосив, що Україна подає заявку на вступ у пришвидшеному порядку до НАТО. У Канаді та країнах Балтії вже заявили про підтримку вступу. Заявку того ж дня прокоментував генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг.

В Офісі президента зауважили, що консультувалися з Альянсом перед оголошенням про подачу заявки за прискореною процедурою. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба детально поінформував генсека НАТО про заявку України.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.