Звільнення Лимана: російські війська тікають у глиб тимчасово захоплених територій

Перед звільненням населеного пункту Лиман окремі підрозділи противника намагалися відійти вглиб тимчасово окупованих територій.

Завдяки успіхам Сил оборони, на окремих напрямках відзначено зниження рівня морально-психологічного стану ворожого особового складу, що призводить до численних випадків здачі військовослужбовців в полон та залишення своїх позицій. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ повністю очистили Лиман від загарбників

Зокрема, у п’ятницю, 30 вересня, в районі населеного пункту Щастя була виявлена колона із цивільних автомобілів та мікроавтобусів, в якій налічувалось понад 200 військовослужбовців зі складу 2-го армійського корпусу російських окупаційних військ.

“Також негативно впливають на військовослужбовців збройних сил Російської Федерації затримки та зниження рівня обіцяних виплат за участь у так званій “спеціальній військовій операції” на території України”, – наголосили у Генштабі.

Збройні сили України розгорнули український прапор біля селища Торське у Донецькій області.

Відповідним фото поділився активіст Сергій Стерненко в Telegram. Поки невідомо, чи звільнили селище від окупантів.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) на тлі оточення українськими військовими російського угруповання в Лимані повідомляли, що дорога Торське Дробишеве, яку перерізали ЗСУ, була останнім маршрутом постачання та можливого відходу для підрозділів РФ, що утримують лінію на захід від Лимана.