У понеділок в Україні дощитиме – прогноз погоди на 3 жовтня

Понеділок в Україні буде вологим. Адже циклон з атмосферним фронтами поки що неподалік.

3 жовтня дощі найбільш ймовірні у західних, північних, місцями у центральних областях. Про це повідомляє синоптик Наталка Діденко.

На сході України дощі пройдуть лише на Харківщині, а ось у південній частині завтра вдень буде хмарно із проясненнями, а вже аж ввечері там пройде невеликий дощ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі накриють Україну: прогноз погоди на сьогодні

“Вітер очікується західний, північно-західний, 5-12 метрів за секунду, місцями пориви 15-20 метрів за секунду. Температура повітря найнижчою передбачається у північних та західних областях – +9… +13 градусів, найвищою у південній частині – +17… +21 градус. На решті території +11… +17 градусів”, – зазначає Діденко.

У Києві початок тижня буде із дощем та холодною погодою. Протягом дня максимальна температура сягне лише +11 градусів. Та ще й із рвучким північно-західним вітром.

“А ось якщо ви щось плануєте робити на відкритому повітрі, чудовими обіцяють бути дні з 6 по 10 жовтня – сухі, можливо, навіть сонячні та теплі.

Натяк на бабине літо!”, – повідомила Діденко.

Цьогоріч у жовтні середня місячна температура в Україні буде у межах 5-11 градусів тепла. Це близько до кліматичної норми, повідомляє Укргідрометцентр.