Польща завершила “стіну” на кордоні з Білоруссю: фото

Польща завершила будівництво 187 км паркану на кордоні з Білоруссю.

Заввишки “стіна” 5,5 м. Огородження зробили зі сталевих панелей 4,5 м з колючим дротом нагорі. Про це повідомив уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин 1 жовтня у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири країни закривають кордон для росіян

У стіні створили спеціальні проходи для тварин, зазначило “Польське радіо”. Схожі зводять під час будівництва автомобільних доріг.

Прикордонні річки й водотоки не перекриті: на цих ділянках застосували інші системи охорони кордону, що дозволять диким тваринам вільно його перетинати.

Зараз на стіні встановлюють електронні засоби охорони кордону: датчики руху й камери.

Торік Польща й країни Балтії обвинуватили Білорусь і Росію в гібридній агресії із застосуванням штучно спровокованої міграційної кризи.

За 2021 рік польські прикордонники зафіксували майже 40 тис. спроб нелегального перетину польсько-білоруського кордону. Майже всі вони сталися в другій половині року.

Найбільший наплив мігрантів був у жовтні понад 17,5 тис. і листопаді майже 9 тис. Грудень, вочевидь, через холод і заходи Польщі та Євросоюзу, став місяцем з найменшою кількістю таких спроб приблизно 1,7 тис.